House Vale do Sol / Marcos Franchini

© Gabriel Castro © Gabriel Castro
  • Architects: Marcos Franchini
  • Location: Vale do Sol, Nova Lima – MG, Brazil
  • Area: 260.0 sqm
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Gabriel Castro

© Gabriel Castro © Gabriel Castro © Gabriel Castro © Gabriel Castro

  • Structure: Elísio Augusto
  • Electrical / Hydraulic: Nilton Abdala
© Gabriel Castro © Gabriel Castro

From the architect. The garden that used to serve the family country house for several decades along with a narrow henhouse in which children were running in all directions, together chicks, chickens and a leafy cock was the starting point for the design of this house.

© Gabriel Castro © Gabriel Castro

The development of the project took into account some elements that the site suggested. Hence, the generous openings to the east and south that aim to enjoy the exuberant landscape of the Vale do Sol and take a better natural lighting.

Section Section

The implementation of the house on the west side of the body contributes to enlarge the living space of the ground, leaving a space from the neighbour, and consequently a broad and coherent garden to the size of the work.

© Gabriel Castro © Gabriel Castro

The internal spaces communicate visually with the garden and the central void and, together with the walkway, articulates both intimate areas of higher volume.

© Gabriel Castro © Gabriel Castro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s